Harta site-ului
Ajutor
Festivalul Internațional de Muzică –Mărțișor 2024
Festivalul Internațional de Muzică –Mărțișor 2024

În 2024, Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” a ajuns la ediția a 58-a.  Mărțișorul, care tradițional îl prindem la piept în ziua de întâi martie, marchează trecerea dinspre iarnă spre vară. Odată, cu sosirea primăverii, luna Martie mai vine cu o sărbătoare importantă Ziua internațională a femeii, marcată anual, la data de 8 martie.
Cu acest prilej, Consiliul raional Dubăsari, Secția Cultură și Turism, a organizat, vineri 1 martie, pentru toate doamnele și domnișoarele, toți doritorii, Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor - 2024”.
Organizat pe scena casei de cultură din comuna Coșnița, cele mai alese buchete de cântece și dansuri  au făcut ca sala să vibreze. De mai bine de 2 ore, talentele noastre au reușit să pună în evidență adevăratele valori naționale, să fie promotori ai culturii noastre care ne reprezintă ca națiune.
Tradițional toate doamnele și domnișoarele  au fost întâmpinate cu cuvinte alese și mărțișoare pentru fiecare de la mic la mare.
Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu Grigoriev a elogiat femeia, mama în discursul său subliniind că ,, În această zi specială, sărbătorim grația, puterea și contribuția inestimabilă adusă de fiecare femeie la dezvoltarea societății noastre. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru a îmbogăți și a îmbunătăți lumea în care trăim.” Totodată, conducerea raionului Dubăsari și-au exprimat gratitudinea față de concetățenii noștri talentați, datorită cărora, atmosfera de sărbătoare s-a făcut resimțită la maximum luminând chipurile celor prezenți.
Rând pe rând, în scenă au răsunat cele mai originale mărțișoare muzicale, mărțișoare ale dragostei și dorului.
Spectacolul senzațional, s-a datorat colectivului de dans „Bravis”, conducător Irina Dragoi, formația ”Meridian” s. Pîrîta, conducător Anatol Burașvili,  colectivul folcloric ”Flori de măr”, cond.  Maria Maslenco, casa de cultură c. Coșnița,
colectivul de dansatori ”Doruleț”, cond. Ruslan Sitișco, școala de arte s. Doroțcaia, interpreţii Carolina Leșan, Ecaterina Dragoi, Emilian Postica, com. Coșnița, Victoria Ilievici, „Boom Kids”, Jeane Eșanu, școala de arte Coșnița, Vitalie Ivanov, Roma Osip, Maxim Urechi, Casa de cultură s. Molovata, Elena Rotari, Evelina Popescu, casa de cultură s. Doroțcaia, Tudor Leu, școala de arte Cocieri. La final participanții au fost decernași cu diplome pentru măiestrie, creativitate, dăruire, prestație scenică, dragostea și dorința de a promova tradițiile neamului și participare activă în cadrul Festivalului Raional de Muzică Mărțișor - 2024.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Festivalul Internațional de Muzică –Mărțișor 2024 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta